Barcelona encapçala la reducció de l’atur superant Madrid

L'EPA reflecteix una caiguda d'1,9 punts des del 2019 i de 6,4 punts des del 2015 a la capital catalana

Vista panoràmica de la capital catalana (Ajuntament de Barcelona)
Vista panoràmica de la capital catalana (Ajuntament de Barcelona).

Barcelona ha registrat la millor dada de reducció de l’atur de les sis ciutats espanyoles amb més de 500.000 habitants, ja que la seva taxa s’ha reduït en 1,9 punts entre els anys 2019 i el 2022, segons l’Enquesta de Població Activa (EPA).

D’aquestes sis ciutats, a banda de la capital catalana, també Saragossa, València i Sevilla registren dades positives en el mateix període, reduccions d’1,1, 0,75 i 0,5 punts, respectivament, per bé que les dades disponibles de la capital aragonesa corresponen, en realitat, a tota la província.

Barcelona, de fet, és la gran ciutat espanyola amb el menor nivell d’atur, amb 3,2 punts d’avantatge sobre Madrid, on ha crescut la taxa 0,3 punts. La dada barcelonina de desocupació és, segons l’EPA corresponent al tercer trimestre d’enguany, del 7,5%, mentre que la dada madrilenya és un 10,7%.

La taxa d’atur de Barcelona s’ha reduït en sis punts, del 13,9% al 7,5%, els darrers set anys, des del tercer trimestre del 2015 fins al mateix moment del 2022.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.