El Parlament exigeix concórrer a l’Eurocambra pel Catalangate

El PSC exigeix als grups que no instrumentalitzin el Parlament Europeu i posa en dubte el Catalangate

El Parlament de Catalunya
El Parlament de Catalunya

El Parlament ha aprovat una proposta de resolució d’ERC, Junts, CUP i comuns perquè tres diputats puguin comparèixer a l’Eurocambra després de l’espionatge a independentistes amb Pegasus a l’anomenat Catalangate, i també demana prohibir el programari a la UE.

La proposta, tramitada per via d’urgència, ha tirat endavant al ple d’aquest dimecres amb majoria absoluta, amb els 79 vots dels grups impulsors de la iniciativa i els 51 en contra del PSC-Units, Vox, Cs i PP.

S’ha aprovat que la Cambra exerceixi el dret de petició davant del Parlament Europeu (PE) per l’espionatge amb el programari Pegasus, i pugui comparèixer, com a part implicada, davant la comissió de peticions de l’Eurocambra per tractar “la vulneració del dret europeu”.

El text també demana que diputats del Parlament pugui comparèixer davant de la comissió d’investigació del cas Pegasus del PE a la sessió del 29 de novembre, que analitzarà el cas d’Espanya.

La votació arriba després que un informe preliminar de l’Eurocambra, publicat fa dues setmanes, va donar per provat que es va espiar 65 independentistes amb el programa Pegasus.

Entre els opositors, Òscar Aparicio (PSC) ha considerat que aquesta és una proposició per “desgastar l’estat espanyol” i ha posat en dubte l’informe de Citizen Lab, qüestionant la seva imparcialitat. “Ens sobta la voluntat de continuar amb aquest tema, quina prova tenim que hi ha hagut espionatge més enllà del reconegut pel CNI i autoritzat judicialment? Cap ni una”, ha dit des de l’hemicicle el diputat socialista.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari