El govern central aprova ajudes per a famílies vulnerables amb hipoteca

El paquet de mesures per alleugerir la càrrega hipotecària s'ha pactat amb la banca

Nadia Calviño

El consell de ministres del govern d’Espanya ha anunciat aquest dimarts l’aprovació d’un paquet de mesures per alleugerir la càrrega hipotecària de més d’un milió de famílies vulnerables o en risc de vulnerabilitat per la pujada de l’Euríbor, que representen al voltant d’un terç de les que tenen aquests préstecs de tipus variables.

Les mesures, que s’han pactat amb les patronals bancàries i el Banc d’Espanya, ofereixen un ventall de possibilitats per ajustar-les a les necessitats i la situació financera de cada família, segons ha anunciat la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño.

Els interessats a rebre els ajuts, això sí, disposen d’un mes per adherir-s’hi. Calviño s’ha mostrat confiada que totes les entitats bancàries se sumaran a les noves mesures, que l’executiu central preveu que puguin ser vigents a partir del pròxim 1 de gener.

Les mesures anunciades tenen tres línies d’actuació: la millora del tractament de les famílies amb problemes econòmics, l’obertura d’un marc d’actuació temporal per famílies en risc de vulnerabilitat per la pujada els tipus d’interès, i la facilitació de l’amortització anticipada de crèdits i la conversió d’hipoteques a tipus fix.

A tall d’exemple, la vicepresidenta Calviño ha dit que una família amb una hipoteca de 120.000 euros i una quota mensual de 524 euros es beneficiarà d’una reducció durant 5 anys de la quota superior al 50%, fins als 246 euros.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari