El Suprem ordena repetir el judici a la Mesa del Parlament del 2017

Conclou que el TSJC va vulnerar el dret a un tribunal imparcial amb la presència dels jutges Barrientos i Ramos

Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufe
Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufet

El Tribunal Suprem ha ordenat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que torni a celebrar el judici contra els quatre membres independentistes de la Mesa del Parlament del 2017 per haver permès el debat i la tramitació de les lleis de desconnexió amb Espanya.

El motiu és que considera vulnerat el dret de Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó a un jutge imparcial, per la postura manifestada pel president del TSJC, José María Barrientos, i el ponent de la sentència, Carlos Ramos.

Els quatre antics membres de la Mesa van presentar un recurs argumentant que Barrientos i Ramos havien manifestat, en interlocutòries anteriors a la vista oral, una postura pública sobre el procés.

Ara, el Suprem ha anul·lat el judici, que s’haurà de tornar a celebrar amb una altra composició del tribunal, adduint que els magistrats hi han de comparèixer sense cap presa de posició prèvia sobre els fets que s’enjudicien.

Corominas, Simó, Barrufet i Guinó van ser condemnats el 2020 per desobediència al Tribunal Constitucional a un any i vuit mesos de presó.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari