El govern Colau rebutja que els pregons de la Mercè prioritzin el català, com pretén Esquerra

Els republicans demanen al govern de l'Ajuntament de Barcelona "sensibilitat" per protegir el català

Ada Colau, durant el pregó de la Mercè

El govern municipal de Barcelona ha rebutjat la petició d’ERC perquè els pregons de la Mercè prioritzin el català. Els republicans ho han demanat a la Comissió de Drets Socials i Cultura després de les dades sobre l’ús del català entre els joves de Barcelona, que no arriba al 50% en cap districte.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha descartat el prec d’ERC per “no haver de prioritzar persones en un acte simbòlic” com el pregó de la Mercè.

El prec que ha defensat la regidora Gemma Sendra reclamava que l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) “potenciï l’ús del català en la programació d’activitats i grans esdeveniments, així com en els pregons de la Mercè”.

Martí ha demanat retirar l’expressió que feia referència al pregó de la Mercè, però la regidora d’ERC s’hi ha negat. Sendra ha denunciat que en actes institucionals a Nou Barris, regidors del govern “no fan cap parlament en català” i ha demanat “actuar amb sensibilitat” per “protegir una llengua, no prohibir-ne cap altra”.

El tinent d’alcalde de Cultura ha apuntat que, dels últims vuit pregons de la Mercè, el català ha estat majoritari en cinc ocasions. Martí ha posat l’exemple de l’escriptor Javier Pérez Andújar, que el 2016 va fer el pregó en castellà i que “és tan català com qualsevol altre que escrigui en català”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari