La família de Toni Postius té sis finques en el macropolígon que destruirà l’horta de Lleida

El promotor immobiliari Antoni Robert (‘el Tito’) és un poder fàctic a la Terra Ferma

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo (ERC),

Escàndol a Lleida. El projectat macropolígon logístic i industrial de 1.280 hectàrees que amenaça de destruir la rica zona d’horta que, a més, és el pulmó verd de la capital de la Terra Ferma, no és només una barrabassada ecològica i ambiental: també amaga uns bruts interessos polítics i empresarials que afecten, de ple, el regidor d’Urbanisme i tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius (JxCat).

En efecte, per lligams familiars directes, Toni Postius està vinculat amb el promotor immobiliari Antoni Robert (conegut com el Tito), considerat un dels poders fàctics de Lleida. El Tito opera, entre d’altres, amb dues societats que ell controla i administra: Trebor 2010 SL i Agrotècnia del Segrià SL.

La sorpresa salta quan, en consultar la relació de les finques afectades per la construcció d’aquest macropolígon, que promou la Generalitat i que defensa, a capa i espasa, l’actual equip municipal de la Paeria que encapçala Miquel Pueyo (ERC), en trobem sis que estan a nom d’aquestes dues empreses del familiar del regidor d’Urbanisme. Estem parlant d’uns terrenys que són actualment agrícoles i que, si prospera el projecte, seran requalificats com públics la mateixa Generalitat, dues figuren a nom d’Agrotècnia del Segrià SL i quatre de Trebor 2010 SL.

A més, Antoni Robert figura com a soci, juntament amb el potent grup Sorigué, de la societat Fv Variant Sud SL, que promou la construcció d’un gran parc fotovoltaic a tocar d’aquest conflictiu macropolígon de colossals dimensions, que es carregarà la zona hortofructícola de Lleida. En els terrenys limítrofs amb aquest Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE), el parent del regidor d’Urbanisme també hi ha comprat tres finques més.

La justificació per construir aquest monstre de 1.280 hectàrees és que hi ha moltes empreses que, suposadament, voldrien instal·lar-se a Lleida i que, com que no troben sòl industrial, marxen fora de Catalunya. En aquest sentit, resulta xocant i contradictori que Antoni Robert, a través de la seva societat Ponentia Logistics SA, estigui promovent la construcció d’un gran polígon intermodal logístic a Tamarit de Llitera, un municipi de la Franja que pertany, administrativament, a l’Aragó.

(Visited 3.130 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La família de Toni Postius té sis finques en el macropolígon que destruirà l’horta de Lleida”

Feu un comentari