L’oposició constata la “pèrdua de confiança” en Aragonès

Una moció de Junts evidencia que l'executiu ha perdut la majoria que li va donar suport a la investidura

Pere Aragonès

El Parlament ha constatat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha perdut la majoria que li va donar suport a la investidura. Junts per Catalunya ha aconseguit tirar endavant una moció, una qüestió de confiança encoberta, que evidencia que l’executiu està en minoria.

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha carregat contra el Govern per no complir els pactes i per no dialogar. “Estem parlant de quina majoria parlamentària sustenta aquest Govern, de quina confiança té. De fet, això és una moció de claredat”, ha dit.

Per la seva banda, la portaveu d’Esquerra Marta Vilalta ha respost de manera directa, i ha culpat els postconvergents de la trencadissa. “Junts per Catalunya va decidir sortir del Govern, i és la seva decisió, i és legítima, però aquesta decisió que va prendre la meitat de la seva gent és el que ha propiciat els canvis”, ha considerat.

Sigui com sigui la CUP, els comuns i el PSC també han votat favor d’aquesta moció i han criticat les maneres i el to poc dialogant que té el govern monocolor d’Aragonès.

Així, la moció, amb un únic punt, ha rebut 77 vots a favor del PSC, Junts, CUP i comuns, mentre que la resta de formacions, inclosa ERC, s’han abstingut. Vox ha decidit no votar. El motiu de les dretes ha estat no entrar en les batalles entre els dos exsocis.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari