Valoració “positiva” del PSC de la reunió de pressupostos, però convida el Govern a “accelerar”

L'executiu català manté però Junts i els comuns com a socis prioritaris malgrat la trobada d'aquest dilluns

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

Primera reunió entre el Govern i el PSC amb els pressupostos de la Generalitat sobre la taula. Després d’hora i quart, els socialistes fan una valoració “positiva” per ser la “primera presa de contacte” en què conèixer el marc pressupostari que planteja el Govern. La formació de Salvador Illa reafirma la disposició a “obrir una negociació pressupostària sincera, responsable, realista i honesta”, però adverteix que “caldrà trepitjar molt l’accelerador” si es volen aprovar els comptes “en un termini raonable”.

De l’altra banda, el Govern s’ha limitat a constatar la trobada, sense entrar en el detall. Com en les ocasions anteriors, amb Junts i els comuns, en la trobada d’avui “s’han exposat les línies mestres dels comptes”. A més, l’Executiu d’ERC insisteix que la seva prioritat és que els pressupostos de la Generalitat es pactin amb “Junts i els comuns”, ja ha donat pràcticament per impossible qualsevol entesa amb la CUP.

Amb el PSC es tanca doncs la primera ronda de contactes del Govern pels pressupostos de la Generalitat. La setmana passada ja es van reunir amb els comuns i Junts, mentre que la CUP es va autoexcloure de les negociacions i acusava l’executiu d’Aragonès de ser la “crossa” del PSC.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari