Protesta de la PAH a la seu del PSC: “No permetrem que ens feu fora de casa”

Els activistes rebutgen que es modifiqui la llei perquè es pugui expulsar les famílies que ocupen en 48 hores

    Protesta de les PAH catalanes davant la seu del PSC

    Foto: @PAH_BCN

    Les Plataformes d’Afectades per la Hipoteca (PAH) catalanes han convocat una mobilització sorpresa davant la seu del PSC de Barcelona per protestar contra la intenció del partit de modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim) per permetre que els jutges puguin expulsar les famílies que ocupen un habitatge en 48 hores des que es té coneixement de l’ocupació. Sota el lema “no permetrem que ens feu fora de casa”, prop d’un centenar de persones han demanat als socialistes que facin marxa enrere en la seva proposta.

    Després d’unes dues hores de protesta, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i viceprimera secretària d’organització i acció electoral del PSC, Lluïsa Moret, ha sortit a escoltar els manifestants, amb qui ha dialogat durant uns minuts, i s’ha compromès a reunir-se amb la PAH per discutir les esmenes a la LECrim. Els activistes li han reclamat que la trobada es produeixi aquesta setmana, però Moret s’ha limitat a manifestar que ho intentarà.

    L’organització defensora del dret a l’habitatge ha advertit, després de la conversa amb Moret, que si els socialistes no concreten “ben aviat” la trobada per posar-se a treballar conjuntament tornaran a mobilitzar-se “cada dilluns”. La protesta de la PAH s’ha produït mentre a l’interior de la seu socialista se celebrava la comissió executiva del partit, on hi havia presents el secretari general del PSC, Salvador Illa, o el president de la formació, Miquel Iceta, però només l’alcaldessa de Sant Boi ha sortit a atendre els manifestants.

    (Visited 78 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari