Alerta per risc químic per foc en una empresa de Constantí

Confinen el polígon i les autoritats demanen a les persones que es trobin als voltants que també ho facin

Polígon de Constantí

Un incendi a l’empresa de sofre i fertilitzants Afepasa de Constantí ha obligat Protecció Civil a activar l’alerta del pla Plaseqta, en fase d’emergència.

Les flames han obligat a activar dues sirenes a la zona del polígon d’aquesta població, i les autoritats han demanat a les persones que es trobin als voltants que es confinin i segueixin les indicacions de Protecció Civil, remarcant que no es tracta de cap simulacre.

De moment afectaria empreses de la zona, on caldria tancar portes i finestres, i no s’ha estès el confinament a cap nucli de població. Tal com indica Protecció Civil, al magatzem afectat hi ha sofre, que quan crema pot generar diòxid de sofre.

L’incendi afecta tres naus de l’empresa. Una s’ha pogut “sectoritzar” i aïllar; a la segona nau el foc afecta la coberta, però ja està controlat, i en la tercera hi ha palets afectats i s’estan separant els que cremen dels que no. Els Bombers hi han enviat fins a 13 dotacions.

També s’han desplaçat tres dotacions terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques. Han atès dues persones, una menys greu que han traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i una altra que han atès allà mateix.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides