Per què Masip vol semblar que respecta el codi ètic del Barça?

L'assessor de Joan Laporta, Enric Masip, al programa 'Onze'

El Barça de Laporta, conegut cada cop més pel nepotisme i l’amiguisme amb què es gestiona internament el club, acaba de viure un episodi que té a veure amb aquesta nova cultura. El protagonista no és cap altre que Enric Masip, assessor esportiu personal de Laporta, que mancant-li feina i altres distraccions, ara pretén aparèixer com un dels més admirables exemples d’ètica i de responsabilitat.

Resulta que Masip ha decidit renunciar al 3% de les accions que posseeix de la societat Asobu eSports Experience després que la junta hagi decidit que s’ubiqui a les seves instal·lacions l’equip de joc dels e-sports del Barça, una secció del club creada en temps de Josep Maria Bartomeu amb la pretensió de formar part de lliga mundial de videojocs internacionalment consolidada i de creixent interès entre la població juvenil.

La instal·lació que Asobu eSports Experience regenta a SOM Multiespai (l’antic Heron City) de Nou Barris, d’uns 1.800 metres quadrats, amb capacitat per a quatre pistes de competició, ha estat, de sobte, l’escollida pel FC Barcelona perquè el seu equip dels e-sports entreni i competeixi.

La història l’ha explicat el diari Ara en forma de conte de fades dins un món idíl·lic de professionalitat i de sublimació del respecte dels cànons de conducta del club, al·ludint i lloant la reacció de Masip de renunciar immediatament a aquest 3% que podia provocar un conflicte d’interessos sense precedents a la història del club.

La veritat és que com més es vulgui netejar aquesta història menys neta sembla per la senzilla raó que hi ha nombroses maneres d’aparentar que s’ha trencat aquesta relació comercial o de propietat. Molt menys quan situacions veritablement més denunciables com la contractació de la germana i de la cosina del president Laporta o les de mitja família del seu cap de gabinet s’han resolt simplement per la via directa de saltar-se i obviar el codi ètic del club, tant la lletra com l’esperit de la norma.

Es podria fer referència als tripijocs del mateix fill de Laporta, soci d’una agència de futbolistes que va participar en l’arribada d’Aubameyang al Barça i, més recentment, en altres jugadors, per no parlar de l’estrany i sospitós voletejar del germà de Laporta, Xavi, que apareix a les firmes de diferents acords del club.

Masip ha pretès aparèixer com l’excepció a una conducta de la junta directiva de Laporta que no és precisament púdica, tenint en compte que el mateix president va felicitant i demanant aplaudiments per als seus amics intermediaris i comissionistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides