Felip VI torna per sisena vegada a Catalunya aquest any

El monarca participa a Barcelona en el 175 aniversari del Cercle del Liceu

    Felip VI
    Felip VI

    El rei Felip VI i la reina Letícia participen aquest divendres en els actes commemoratius del 175 aniversari del Cercle del Liceu a Barcelona. El monarca manté activa la seva presència institucional a Catalunya, ja que des de l’inici d’aquest 2022 Felip VI ha visitat terres catalanes en fins a sis ocasions, comptant la d’aquest divendres a la tarda. Com en anteriors ocasions, però, no hi ha constància que autoritats municipals o de la Generalitat acabin coincidint amb la visita del rei a la capital catalana.

    Des de principi d’any, Felip VI va visitar Catalunya el mes de febrer per participar en la inauguració a Barcelona del World Mobile Congress (WMC). En aquella ocasió no va ser rebut ni pel president de la Generalitat ni per l’alcaldessa de la ciutat. A l’abril va inaugurar el Saló Internacional Alimentària, ocasió en què el monarca va ser rebut tant pel president Pere Aragonès com per l’alcaldessa Ada Colau. El rei també va visitar, en aquella ocasió, el Port Olímpic de la capital catalana, visita en la qual va estar acompanyat per autoritats municipals però no de la Generalitat.

    Al mes de maig, el rei Felip va visitar de nou Catalunya per participar en la reunió anual del Cercle d’Economia on no va coincidir amb membres del Govern o de l’Ajuntament. En aquella ocasió, la reina Letícia havia assistit prèviament a l’entrega de Premis Nacional d’Investigació a Barcelona, i no va ser rebuda per cap autoritat tot i que a l’acte hi va assistir l’alcaldessa Colau.

    El rei Felip, la reina Letícia, la Princesa d’Astúries i la infanta Sofia van assistir, abans de l’estiu, a l’entrega dels premis Princesa de Girona, acte sense presència de membres del govern català i que es va fer a Cornellà de Llobregat per la reiterada negativa de l’Ajuntament de Girona d’acollir el certamen d’aquests premis. Es dona la circumstància, però, que la princesa Elionor i la seva germana van visitar en aquella ocasió el Museu Dalí de Figueres per reunir-se amb participants de programes de la Fundació Princesa de Girona.

    (Visited 63 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari