El major Trapero denuncia tics antidemocràtics en el control polític dels Mossos d’Esquadra

Creu que el van destituir com a comissari en cap justament per resistir-se a aquestes pressions

El major Trapero al Parlament

En una duríssima compareixença, el major dels Mossos Josep Lluís Trapero ha denunciat una voluntat política, actual i passada, de controlar el cos amb tics antidemocràtics i ha assegurat que van intentar apartar-lo de l’estructura de comandament.

En la seva compareixença a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial, Trapero ha acusat consellers i exconsellers i l’actual director de la policia, Pere Ferrer, de no complir amb la jerarquia del cos policial: “El cos no el manen càrrecs de confiança ni altres persones que no figuren a la jerarquia. Ells no poden donar ordres als comandaments de la Generalitat ni fer servir la seva proximitat per dirigir res des de l’ombra”.

De fet, Trapero creu que el van destituir com a comissari en cap justament per resistir-se a aquestes pressions, fet que va comportar el seu cessament: “Va ser una intromissió de càrrecs de confiança, això els professionals no ho han de permetre”.

Trapero, que feia un any que no parlava, ha defensat també la jerarquia dels comissaris davant la voluntat de construir una policia política. “És necessari posar límit a aquelles temptacions d’apartar-la de la legalitat i de la necessària neutralitat política i d’abraçar el partidisme”.

En aquest sentit, s’ha mostrat partidari d’una jerarquia clara i ha criticat obertament el concepte de lideratge coral que defensa l’actual direcció d’Interior. “Algunes formes de decisió poden difuminar qui pren les decisions i poden ser una estratègia per traspassar límits”, ha assegurat al Parlament, on també ha criticat els constants canvis de comissari en cap als Mossos d’Esquadra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El major Trapero denuncia tics antidemocràtics en el control polític dels Mossos d’Esquadra”

Deixa un comentari

Notícies més llegides