Antifrau posa la lupa sobre el Consell Comarcal de l’Anoia

Investiga possibles irregularitats en les dedicacions i incompatibilitats del secretari i l'interventor

Consell Comarcal de l'Anoia

La baixa sobtada de l’interventor del Consell Comarcal de l’Anoia, deixant la institució a punt del col·lapse, ha posat al descobert que l’ens anoienc està sent investigat per l’Oficina antifrau per possibles irregularitats relacionades amb la figura del secretari i de l’interventor.

El desgavell va quedar al descobert arran l’anunci d’impagaments als treballadors del Consell, que finalment es va poder resoldre. La renúncia de l’interventor, que va coincidir amb la baixa mèdica del secretari, va fer que la institució perdés una de les tres firmes necessàries per fer qualsevol pagament -juntament amb la del gerent i la del tresorer. Això impedia pagar els treballadors i també els proveïdors. Un acord excepcional amb el banc encarregat dels pagaments, va resoldre el cas del personal, el dels proveïdors persisteix. S’espera que el pròxim 2 de desembre es pugui resoldre del tot l’enrenou, quan està previst que un altre treballador del Consell tingui ja els mèrits necessaris per accedir a la plaça.

Tot i que el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, ha qualificat sempre el problema de “burocràtic”, l’oposició ha relacionat des de bon principi la situació amb la sol·licitud d’informació que va iniciar Antifrau el 2019, en relació amb les condicions salarials del secretari, que havien despertat sospites. La investigació també apunta l’interventor. Boquet desconeix si hi ha relació o no, es limita a constatar que l’interventor va abandonar la feina al mateix temps que el secretari va agafar la baixa. El cap de l’oposició del Consell i alcalde de Calaf, Jordi Badia (ERC), entén que “és evident que es relacionen” i que “caldrà que algú acabi assumint responsabilitats, al nivell que toqui”. Recorda que Antifrau investiga el secretari en tres aspectes: d’una banda, tindria la jornada reduïda tot i cobrar el cent per cent; d’altra banda, investiguen la compatibilitat o no per a l’exercici de l’advocacia, i finalment s’investiga també el cobrament d’un complement al qual podria no tenir dret. D’altra banda, també s’estaria investigant l’interventor per cobrar un complement sospitós. Per a Badia això no pot haver passat sense que ningú se n’adonés.

Els sindicats veuen insuficients les explicacions donades pel govern i han començat a reclamar dimissions. CCOO no creu que les baixes dels funcionaris es deguin a una qüestió de “mala sort”, sinó que és fruit de “la manca de voluntat de la direcció del Consell per gestionar, amb rigor i compromís”.

(Visited 485 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari