La inflació desaccelera fins al 7,3%

La pujada dels preus es modera per tercer mes consecutiu després del 10,8% del juliol

Torres elèctriques
Torres elèctriques

La inflació s’ha moderat per tercer mes consecutiu aquest octubre, segons la dada avançada de l’índex de preus al consum (IPC) publicada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’IPC d’aquest mes ha estat del 7,3%, 1,6 punts per sota de la dada del setembre, que al seu torn també va ser 1,6 punts inferior a la de l’agost. Es tracta de la menor pujada dels preus des del gener, quan va ser el 6,1%, i del primer cop des del 2020 que la taxa es redueix per tercer mes consecutiu.

Aquest període de desacceleració de la inflació s’ha registrat després que la inflació assolís un valor màxim històric del 10,8% el juliol.

La dada provisional de l’octubre és conseqüència, principalment, de la baixada del preu de l’energia, en un context d’altes temperatures durant l’inici de la tardor, però també d’un impacte més lleu dels preus de la roba i el calçat a la nova temporada. La dada definitiva es coneixerà el 15 de novembre.

Pel que fa a la inflació subjacent, que no compta els preus dels aliments no elaborats ni dels productes energètics, es manté en el 6,2%, la mateixa dada del setembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.