La inflació desaccelera fins al 7,3%

La pujada dels preus es modera per tercer mes consecutiu després del 10,8% del juliol

Torres elèctriques
Torres elèctriques

La inflació s’ha moderat per tercer mes consecutiu aquest octubre, segons la dada avançada de l’índex de preus al consum (IPC) publicada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’IPC d’aquest mes ha estat del 7,3%, 1,6 punts per sota de la dada del setembre, que al seu torn també va ser 1,6 punts inferior a la de l’agost. Es tracta de la menor pujada dels preus des del gener, quan va ser el 6,1%, i del primer cop des del 2020 que la taxa es redueix per tercer mes consecutiu.

Aquest període de desacceleració de la inflació s’ha registrat després que la inflació assolís un valor màxim històric del 10,8% el juliol.

La dada provisional de l’octubre és conseqüència, principalment, de la baixada del preu de l’energia, en un context d’altes temperatures durant l’inici de la tardor, però també d’un impacte més lleu dels preus de la roba i el calçat a la nova temporada. La dada definitiva es coneixerà el 15 de novembre.

Pel que fa a la inflació subjacent, que no compta els preus dels aliments no elaborats ni dels productes energètics, es manté en el 6,2%, la mateixa dada del setembre.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari