Dalmases deixa la direcció de Junts, però es manté com a diputat

El diputat i mà dreta de Borràs s'aparta de l'executiva per haver esbroncat a la sotsdirectora del 'FAQS'

Francesc de Dalmases, diputat de Junts

Francesc de Dalmases dimiteix de les seves responsabilitats a Junts per Catalunya, però seguirà com a diputat al Parlament. Per tant, deixarà de ser vicepresident de la formació i renuncia a formar part de la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Tot plegat després de l’incident al programa FAQs de TV3 el 9 de juliol passat, on diversos testimonis van denunciar que el polític va intimidar una periodista per demostrar el seu descontentament amb una entrevista que van fer minuts abans a la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs.

L’executiva nacional, que s’ha reunit avui per resoldre la polèmica, ha acceptat la seva decisió per unanimitat. De Dalmases, que ja havia deixat de ser portaveu del seu grup a la comissió de control de la CCMA, continuarà sent diputat del Parlament.

Sectors de Junts havien reclamat la dimissió del diputat pel “malestar” que el cas ha generat en el grup parlamentari i en diferents quadres territorials del partit.

Un informe intern del partit elaborat per l’advocada Magda Oranich conclou que Dalmases va “intimidar” la sostsdirectora del programa. L’actitud del diputat va ser “incorrecta”, recull el document. La polèmica es va amplificar després quan Oranich va denunciar pressions de l’entorn de De Dalmases i de la mateixa Borràs per suavitzar les conclusions de la investigació. Una investigació que l’afectat considera “absolutament irregular” i tendenciosa.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari