Esquerra exigeix un informe al Parlament perquè Dalmases assumeixi “responsabilitats”

Pressionen Cuevillas perquè com a president de la comissió de l'estatut del diputat mogui fitxa

francesc de dalmases tv3
francesc de dalmases tv3

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat aquest dilluns que es reactivi l’informe obert al Parlament sobre la conducta de Francesc de Dalmases, diputat i vicepresident de Junts, en què presumptament hauria intimidat a una periodista del FAQS després d’una entrevista amb la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Vilalta ha demanat al president de la comissió de l’Estatut del Diputat, on la mesa de la cambra va derivar el cas, Jaume Alonso-Cuevillas, que “mogui fitxa”. Ho ha fet després que s’hagi fet públic l’informe encarregat per Junts a Magda Oranich, en què indica que l’actitud hauria estat “incorrecte”.

En la roda de premsa posterior a l’executiva d’ERC, Vilalta ha assegurat que en l’informe intern de Junts “es constata allò que vam denunciar des del primer moment i que es volia minimitzar o silenciar, una actitud intolerable per part del diputat Dalmases intimidant una periodista”.

Feta aquesta constatació, la secretària general adjunta i portaveu republicana ha recordat que hi ha una via oberta a la comissió de l’estatut del diputat del Parlament, que havia d’avaluar si hi havia infraccions del codi de conducta.

Vilalta ha reclamat “màxima celeritat” en aquesta reactivació i ha evitat concretar quines sancions hauria de fer front.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Esquerra exigeix un informe al Parlament perquè Dalmases assumeixi “responsabilitats””

Feu un comentari