ERC pregunta a l’alcaldessa de Sabadell si la van convidar al ‘I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas’

La socialista Marta Farrés va viatjar el setembre a Mèxic a aquesta trobada però no consta com a ponent de les taules de diàleg o de les conferències

Marta Farrés llegeix el Manifest final de la trobada d'alcaldesses a Mèxic

Els dies 22 i 23 de setembre va tenir lloc a Ciutat de Mèxic el I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas, organitzat pel Gobierno de la Ciudad de México, l’Alcaldía Mayor de Bogotá, la Intendencia de Montevideo i la Diputació de Barcelona. Entre les ponents espanyoles s’hi trobaven l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la diputada socialista al Parlament Europeu Mónica Silvana i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, però no l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que va intervenir el dia de la clausura per llegir el manifest final de les jornades, tot i que el seu nom no constava en el programa de la trobada.

Tant Ada Colau com Manuela Carmena van participar-hi via telemàtica, segurament perquè van entendre que la despesa era innecessària en un esdeveniment en el qual es podia intervenir sense ser-hi present físicament. L’alcaldessa de Sabadell, però, va fer-hi acte de presència tot i que no figurava en cap de les ponències anunciades al programa d’aquest fòrum d’alcaldesses.

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell ha presentat un escrit en el qual demana explicacions sobre aquest viatge. Entre altres coses, pregunta quines han estat les motivacions i els criteris perquè Farrés hi assistís en l’últim moment i si l’alcaldessa estava convidada a l’esdeveniment o participava en alguna ponència, demanant també el document acreditatiu on constés la invitació. ERC també vol saber qui va acompanyar l’alcaldessa, el cost total del viatge i la partida on s’ha incorporat la despesa. Al programa penjat al web del I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas, el nom de l’alcaldessa de Sabadell no apareix per enlloc.

Aquest fòrum és una trobada que busca la creació d’aliances polítiques entre governs locals iberoamericans liderats per dones i avançar cap a un municipalisme amb un enfocament feminista i de drets, amb l’objectiu de contribuir a una nova manera de fer política i accelerar la transició cap a ciutats i societats més justes, inclusives i sostenibles.

Malgrat l’interès que podia suscitar l’acte, ERC es pregunta perquè l’alcaldessa va fer vint mil kilòmetres, anada i tornada, per llegir el manifest de cloenda, quan ho podia haver fet des del seu despatx a la Plaça Sant Roc. No es descarta que altres grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sabadell presentin escrits o mocions per tal de conèixer per boca de l’alcaldessa els motius d’aquest viatge i la seva repercussió en les arques municipals.

(Visited 169 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari