CCOO denuncia que la patronal del metall els aboca a la vaga

El sindicat acusa l'UPM de dinamitar la possibilitat d'arribar a un acord en el sector

El sindicat CCOO afirma que la patronal Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) “sembla decidida a dinamitar qualsevol possibilitat d’arribar a un acord sobre el Conveni del metall de la província de Barcelona i no ens deixa altra opció que anar a la vaga els dies 27 i 28 d’octubre per exigir un conveni digne per a les més de 160.000 persones que treballen al sector”.

En un comunicat, el sindicat diu que “en la reunió de mediació de vaga que es va fer ahir al Departament de Treball, la patronal UPM no va fer cap pas per avançar en les negociacions i es va reafirmar en les seves propostes, que no garanteixen el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector i que pretenen retallar drets, permisos i complements salarials”.

Comissions afirma que “amb aquesta actitud, l’UPM ens aboca a un escenari de conflicte al sector del metall” i “adverteix la patronal que defensarà fins al final els drets de les persones que treballen al sector per aconseguir un conveni digne amb uns increments salarials justos i reals, sense compensació ni absorció, amb una clàusula de revisió que garanteixi el poder adquisitiu, una reducció de la jornada laboral i el manteniment dels drets laborals”.

El sindicat acaba dient que “si la patronal UPM no atén a raons, després del 27 i 28 d’octubre convocarem una nova vaga d’una setmana al sector del metall de Barcelona a principis del mes de novembre. El metall està en lluita per un conveni digne”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari