Pere Aragonès reafirma la seva confiança en el conseller Elena

El líder del PSC, Salvador Illa, ha suggerit avui que se'l destitueixi després d'haver cessat el cap dels Mossos

Pere Aragonès amb Joan Ignasi Elena

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reafirmat aquest dimecres la confiança en el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, després que el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, hagi suggerit que se’l destitueixi després de la decisió del conseller de cessar el fins ara comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela.

“Té la meva confiança, també en els moments difícils i complexos com ara”, ha assegurat Aragonès, que també ha contestat a Illa que el Govern té clara l’orientació de les polítiques de seguretat i ha defensat l’autonomia del cos policial català.

Illa ha retret a Aragonès que Elena no ha donat explicacions públiques, segons ell, per la destitució d’Estela, i Aragonès li ha recordat que el conseller ha donat resposta aquest dimecres al diputat dels comuns Marc Parés sobre aquesta qüestió i que ha entrat la sol·licitud per comparèixer al Parlament per explicar la seva decisió.

En la seva intervenció, Elena ha volgut deixar clar que “no hi haurà interferències policials en les decisions que corresponen a la dimensió política”. També ha garantit que aviat aclarirà els esdeveniments que han propiciat la caiguda del comissari en cap. “M’explicaré a fons en seu parlamentària, avui és molt difícil que ho faci amb una interpel·lació”, ha dit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.