El jutge permet al primogènit dels Pujol viatjar per Europa

Cinc anys després de retirar-li el passaport, Santiago Pedraz no veu risc de fuga en Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola podrà a partir d’ara viatjar per Europa. Així ho ha decidit, tot i l’oposició de la fiscal Belén Suárez, el titular del jutjat central d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, que instrueix la causa Pujol. El jutge no veu risc de fuga de Pujol Ferrusola.

D’aquesta manera, el primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley aconsegueix la retirada d’una de les mesures cautelars decretades sobre ell el desembre de 2017. Així, podrà viatjar per l’espai Shengen cinc anys després de retirar-li el passaport arran de la causa penal sobre la gestió de l’herència familiar.

Ni l’expresident Pujol ni la resta de sis germans tenen imposada aquesta restricció de moviments pel seu processament penal, del qual encara no hi ha data de judici. Fa més d’un any que el jutge va tancar la investigació pels delictes d’associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document mercantil, i al fill gran se l’acusa de set delictes contra la Hisenda Pública i un altre de frustració de l’execució.

Per aquests fets, la Fiscalia demana una condemna de 9 anys de presó per al expresident català, mentre que per als seus set fills sol·licita penes que oscil·len entre els 8 i els 29 anys de presó, amb la pena més elevada per al primogènit.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “El jutge permet al primogènit dels Pujol viatjar per Europa”

  1. Morira el Kapo y los hijos diran que no sabian nada.
    Y ni juicios, ni nada, y todos de rositas a la calle.
    Menuda justicia, implacable para los pobres y de mantequilla para los bienestantes delincuentes/as

    Respon

Feu un comentari