El govern de la Generalitat apel·la a l’autocrítica sobre la crisi dels Mossos

La portaveu Plaja reconeix que la situació en el cos "no és desitjable" i atribueix la destitució d'Estela a una manca d'entesa amb el conseller Elena

El conseller Joan Ignasi Elena

El govern de la Generalitat, per boca de la portaveu, Patrícia Plaja, ha reconegut que “la situació del cos no és desitjable” i que “s’ha de fer autocrítica” sobre la crisi oberta entre les cúpules del Departament d’Interior i dels Mossos d’Esquadra, després que el conseller Joan Ignasi Elena destituís com a comissari en cap Josep Maria Estela, el cinquè màxim responsable policial del cos en els darrers cinc anys.

Plaja ha atribuït la destitució d’Estela a “discrepàncies” i a una “falta d’entesa” amb Elena, de qui ha avançat que compareixerà al Parlament de Catalunya per pròpia iniciativa per parlar d’aquesta crisi. En canvi, ha comunicat que no li consta que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, prevegi pronunciar-s’hi en seu parlamentària.

La portaveu de l’executiu català, així mateix, ha negat que s’hagin produït ingerències polítiques, una noció que ha desvinculat del “lideratge polític” que atribueix a Elena al Departament d’Interior.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari