Col·lapse a urgències de l’Arnau de Vilanova de Lleida

Hi ha esperes de més de dotze hores amb pacients amb lliteres i cadires als passadissos de l'hospital

    Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

    El servei d’urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida està patint col·lapses des de fa dies, amb pacients que esperen fins a dotze hores en lliteres o cadires en els passadissos del servei. Es dona la circumstància que alguns d’aquests pacients han denunciat que han hagut de fer les seves necessitats en una palangana al costat d’altres pacients.

    Responsables del centre han explicat que el col·lapse es deu al fet que el servei d’urgències està rebent al voltant de 300 visites diàries, una xifra que supera les que es van arribar a fer en el pic de la pandèmia per covid-19.

    L’Arnau de Vilanova és el centre hospitalari de referència d’una àrea amb 400.000 ciutadans, del pla de Lleida i la Franja. Es calcula que atén al voltant d’uns 2.000 pacients setmanals, que quan arriben als pics dels darrers dies el sistema entra en col·lapse.

    Des de l’hospital, però, asseguren que qui necessita un llit l’acaba tenint, tot i que sempre se’n deixen alguns per a perfils concrets com seria el cas de la gent gran.

    (Visited 181 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari