Arxivada l’extradició del ‘youtuber’ que Ucraïna reclamava per alta traïció

El jutge Pedraz tanca el procediment perquè les autoritats ucraïneses situen ara el prorús Anatoly Shariy a Itàlia

Anatoly Shariy

09El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat el procediment de l’extradició del youtuber establert a Catalunya Anatoly Shariy, acusat i reclamat per Ucraïna per alta traïció i incitació a l’odi.

La interlocutòria, avançada pel Diari de Tarragona aquest dimecres, s’alinea amb el criteri de la Fiscalia i ordena l’arxivament perquès les autoritats ucraïneses situen ara Shariy a Itàlia.

En canvi, la defensa -rep l’assistència de l’advocat Gonzalo Boye- sosté que el youtuber no ha abandonat el territori espanyol, on havia de comparèixer cada 15 dies en els jutjats, i es troba a Roda de Berà.

Shariy va quedar en llibertat amb càrrecs el passat mes de maig després d’haver estat detingut a casa seva, en compliment d’una ordre internacional de cerca i captura.

El Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU), que va anunciar aquella detenció de Shariy amb un comunicat, li atribueix la difusió d’un discurs d’odi contrari a la seguretat nacional d’Ucraïna.

Shariy, per la seva part, ha acusat el Ministeri de l’Interior d’Ucraïna d’haver-lo amenaçat dient que el trobarien a Europa.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari