El futur de les noves generacions i del sector immobiliari, a debat

Després d’un exitós començament, la tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha celebrat avui la seva segona jornada de la mà de més d’un centenar d’experts que, al llarg del dia, han compartit amb tots els assistents els seus coneixements i experiències en diferents àmbits. Així, un dia més, l’avantguardista edifici DFactory s’ha convertit en l’epicentre de la indústria 4.0, posant en contacte set sectors diferents però relacionats entre sí amb un denominador comú: la nova economia.

El sector immobiliari, un dels protagonistes de la jornada

Durant el dia s’han dut a terme diferents debats sota el paraigua de BNEW Real Estate, entre ells, “Next Generation. Definint el futur de la indústria immobiliària”. En aquesta sessió, moderada per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, s’han estudiat les polítiques que s’estan adoptant en tres ciutats espanyoles com són Madrid, Barcelona i Màlaga, per a garantir la ràpida concessió dels Fons Europeus de Recuperació Next Generation, que representen una oportunitat històrica perquè Espanya reactivi la seva indústria de la construcció i immobiliària. Per analitzar en quina etapa es troben i com es gestionen aquestes polítiques, el panell ha comptat amb la participació d’en David Lucas, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pau Solanilla, Comissionat de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB.

En aquesta taula, Lucas ha remarcat que “Espanya destinarà 6.820 milions d’euros en la rehabilitació d’edificis i l’habitatge social”. I afirma que “tenim un objectiu ambiciós: volem aconseguir el 9% d’habitatge social en els pròxims 10 anys i aconseguir l’autosuficiència energètica a les ciutats”. Per la seva part, Solanilla ha assegurat que Barcelona “és una ciutat competitiva, sostenible i té la capacitat de reindustrialitzar-se de manera inclusiva, amb cohesió social”. I això és degut a “la visió de ciutat i territori que es promou i a l’atracció de talent, R+D i tecnologia”. Finalment, Pere Navarro ha assegurat que “Barcelona és clau per impulsar la indústria del futur, aconseguir una zona metropolitana completa, amb una oferta cultural, gastronòmica i competitiva de gran interès per a empreses i ciutadans”.

Les professions del futur per a les quals formar-se avui

Per la seva part, la vertical BNEW Talent ha reunit a speakers de primer nivell com Joan Carles Fajardo, director de RH i organització de la Fundació Eurecat; Natalia Molina, Head of a Partnership a Fundació Generation Spain; Mireya Mores, Employee Lifecycle Director a ALDI Espanya, i Ángeles Tejada Barrios, directora general de Public Affairs a Randstad España, al panell “Cap a on van les noves demandes laborals? Quins són els sectors més demandats?”, moderat per Maite Saeta, responsable de la gestió del talent, la diversitat i l’ocupabilitat a AECOC.

Ángeles Tejada ha assenyalat una problemàtica del mercat laboral: “Falta personal qualificat de moltes de les professions que es demanen, tant d’FP com estudis universitaris”. D’altra banda, Natalia Molina ha apuntat que “principalment la falta de comunicació entre les organitzacions i el sistema educatiu crea una bretxa, fet que genera un desajust i que l’estudiant no s’adapti al que busca el mercat laboral”.

Per la seva part, Mireya Mores ha comentat que han “identificat quatre factors que els professionals tenen en compte: visibilitat, impacte en el treball, exposició i formació contínua”. En aquesta línia, Joan Carles Fajardo ha tancat assegurant que “el poder actualment el té el candidat”.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari