Toni Cruanyes promociona el programa de l’esposa de Carles Puigdemont a la XAL

Per primera vegada a la història de TV3 el presentador d’un Telenotícies cedeix la seva imatge per fer publicitat d’un magazine d’una altra cadena

El presentador del 'TN vespre' de TV3, Toni Cruanyes, al video de promoció del programa 'Thee Weekly Mag', de la XAL

No havia passat mai a la història de TV3. El presentador del seu programa de més audiència, el TN vespre, ha prestat la seva imatge per fer publicitat d’un magazine d’una altra cadena. Toni Cruanyes ha participat en el vídeo de promoció de la nova temporada del programa The Weekly Mag, dirigit i presentat a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) per Marcela Topor, esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont.

El primer capítol del nou curs de The Weekly Mag a la XAL es va emetre el dissabte 24 de setembre. Dos dies abans, al canal de Twitter del programa que presenta Topor va aparèixer un vídeo de 46 segons de durada en el qual s’anunciava el seu retorn a la pantalla. En el vídeo hi participaven deu persones, a més de l’esposa de Puigdemont. Entre els que hi intervenien hi havia l’escriptora Bel Olid, el científic Salvador Macip, l’actor Andrew Tarbet, la directora de cinema Judit Colell i els periodistes Albert Om, Mònica Terribas i Toni Cruanyes.

El fil conductor del vídeo promocional de The Weekly Mag era que els que hi intervenien es preguntaven si els que el veien sabien que tornava el programa de la XAL i quan ho faria.  Cruanyes intervenia després que el periodista Albert Om, de RAC1, digués “Tranquils, ho pregunto al Toni”. Aleshores apareixia el presentador del TN vespre en un enorme primer pla dient “Un moment només. Ho saps, Monica?”. Tot seguit apareixia Mònica Terribas, que deia: “Sí, esclar. Dissabte 24 a les 16:30 hores. Oi que sí, Marcela?”. I, finalment, era el torn de Marcela Topor que, davant un rètol enorme del seu programa, confirmava les dades del retorn a l’antena de la XAL.

El vídeo pujat al canal de Twitter de The Weekly Mag anava acompanyat d’un text anunciant el seu retorn amb alguns usuaris etiquetats. Un d’aquests usuaris etiquetats era el presentador del TN vespre que té prop de 107.000 seguidors en aquesta xarxa. The Weekly Mag en té menys de 2.200.

El Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) assenyala que “els professionals que treballen per a la CCMA en l’elaboració i presentació de continguts estrictament informatius no poden fer publicitat ni participar en promocions comercials, independentment del règim contractual que els vinculi amb l’empresa, si la seva projecció pública s’associa al mitjà on treballen” i que “la participació en espais publicitaris del personal de la CCMA no vinculat als continguts informatius no ha d’afectar ni la imatge ni els interessos de la CCMA. En qualsevol cas, requereix l’autorització expressa de la direcció del seu mitjà”.

Cal veure com valora la direcció de la CCMA que el presentador del programa que dona més audiència diàriament a TV3 vinculi la seva imatge a la del magazine que presenta l’esposa de l’ex-president de la Generalitat fugit a Bèlgica des de fa cinc anys. I saber si Cruanyes li ha demanat permís per fer publicitat d’un programa d’una altra cadena de televisió.

(Visited 350 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari