La pujada més alta del cistell de la compra en els darrers 34 anys

El producte que més s'ha encarit l'últim any és l'oli de gira-sol, que val més del doble que fa un any

Una dona en un supermercat

El cistell d’anar a comprar s’ha encarit més d’un 15% en només un any, que és la pujada més alta dels últims 34 anys. Ho diu l’organització de consumidors OCU, que cada any analitza més de 200 productes del cistell. El 95% dels productes s’han encarit i dos terços dels productes del cistell d’anar a comprar han continuat pujant més enllà de l’estiu.

L’OCU ha revisat els preus des del maig de l’any passat fins a aquest i en ciutats com Barcelona han fet, a més a més, un sondeig per saber què ha passat els últims quatre mesos. I la conclusió és que els preus de la majoria de productes continuen pujant.

El producte que més s’ha encarit l’últim any és l’oli de gira-sol, que val més del doble que fa un any, i l’oli d’oliva. També les magdalenes, la margarina, els plàtans i els macarrons, que han pujat entre un 56 i un 75%.

La tendència a l’alça s’ha mantingut en els lactis i l’aviram. El litre de llet sencera, la margarina i el pit de pollastre han pujat entre un 12 i un 8%.

Només hi ha un petit grup de productes que ha registrat baixades de preus. Alguns són articles d’higiene com el xampú i d’altres són fruites com l’alvocat o el kiwi.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari