Aragonès proposa un “acord de claredat” per pactar un referèndum amb l’Estat

El president català defensa que és "el camí més ràpid" per tornar a votar i tenir suports internacionals

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al segon debat de política general de la legislatura

    Foto: @parlamentcat

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exposat durant el debat de política general al Parlament en què consisteix la seva iniciativa “àmplia” per a l’autodeterminació i ha plantejat elaborar un “acord de claredat” per pactar un referèndum amb l’Estat i fer-lo efectiu. El líder de l’executiu català ha optat així per seguir la via canadenca, i proposa fixar una sèrie de condicions amb el govern central per tal de superar “el bloqueig actual” i establir “quan i com” Catalunya podrà “exercir el seu dret a l’autodeterminació”.

    Abans de traslladar l’acord a l’executiu central, el govern català ha de completar la primera fase i buscar el màxim de suport i consens possibles dins la societat catalana i en la comunitat internacional. Un cop fet això, Aragonès proposa plantejar aquest acord de claredat al govern espanyol en el marc de la taula de diàleg. “És una proposta dirigida al conjunt del país amb vocació de representar una amplíssima majoria de la ciutadania que busca sumar una complicitat plural i diversa”, ha defensat el president de la Generalitat.

    Aquest acord de claredat, ha assegurat Aragonès, és “el camí més ràpid per tornar a votar” i “supera les dificultats que no ens van permetre ser independents ara fa cinc anys”, ja que “és la via per implicar a tothom en el referèndum, perquè tothom reconegui el resultat, i la que ens permet teixir les complicitats internacionals necessàries“. No obstant això, el líder de l’executiu català no ha fixat cap termini per dur a terme les diferents fases de l’acord.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari