Junqueras critica a Junts per la incoherència de negociar amb el PSC i voler abandonar el Govern català

El president d’ERC ha assegurat que arribar a un acord amb els socialistes és “impossible”, “contradictori” i “un error estratègic”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat que el Govern de coalició d’Esquerra i Junts ha de continuar i s’ha mostrat “convençut” que així serà, perquè “pràcticament tots els seus dirigents” li han assegurat que no tenen “cap intenció” d’abandonar-lo. “És millor que no abandonin el Govern. Al contrari, amb la feinada que tenim com a país, volem que hi continuïn i els animem a continuar”, ha assenyalat el líder del partit republicà.

Junqueras ha criticat que el conseller d’Economia, Jaume Giró, vulgui pactar els pressupostos per al 2023 amb el PSC mentre que alguns dirigents de Junts “amenacen constantment” amb marxar del Govern. Junqueras ha defensat que els nous comptes s’han d’aprovar amb el suport de la CUP i En Comú Podem.

“Com és possible que un partit que es planteja abandonar el Govern perquè considera que no som prou explícits al camí cap a l’amnistia i l’autodeterminació i, en canvi, els seus consellers creuen que els pressupostos s’han de votar amb aquells que estan en contra de l’amnistia i l’autodeterminació, i consideren que han de regalar la presidència de la Diputació de Barcelona al partit que hi està en contra?”, s’ha qüestionat Junqueras. “És una contradicció que respon a les seves disputes internes i els animem a superar-les”, ha afegit.

Acord “impossible” i “contradictori”

El president d’ERC ha indicat que Giró té una “coherència millorable” respecte als pressupostos. Segons el republicà, arribar a un acord amb els socialistes és “impossible”, “contradictori” i “un error estratègic”.

Junts ha posat tres condicions perquè ERC “redreci” l’agenda independentista del Govern i compleixi amb el pacte de legislatura. La primera, reprendre l’espai de direcció estratègica de l’independentisme. La segona, coordinar l’acció dels grups a Madrid. I la tercera, que la taula de diàleg abordi l’amnistia i l’autodeterminació.

“Es tracta de fer uns bons pressupostos”

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha afirmat que obrirà converses amb el PSC per negociar els pressupostos per a l’any vinent. “No es tracta de si es pacta amb uns o altres, sinó de fer uns bons pressupostos i de fer-los amb un ampli consens. I per això estem parlant amb diverses formacions”, ha manifestat Giró.

Giró ha assegurat que no “ha entrat mai en aquest tipus de dialèctica entre partits independentistes, perquè és això el que provoca desafecció a la ciutadania. Per tant, no ho faré ara”. “No és una qüestió d’afinitats personals, és una qüestió de responsabilitat política”, ha expressat.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari