Aragonès evita xocar amb Alsina i Israel

El president català defensa relacionar-se amb tothom després que la consellera desmarqués Catalunya de la posició del Parlament sobre Palestina

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que el govern català es relacioni amb tots els pobles i estats del món, després de reunir-se amb el president del consell executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, referint-se al viatge de la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, a Israel.

Aquesta ha estat, en concret, la resposta d’Aragonès a la pregunta de si comparteix les declaracions d’Alsina, la qual ha dit a la cadena i24NEWS que la resolució amb què el Parlament de Catalunya va considerar “un crim d’apartheid” la política d’Israel a Palestina “no és en absolut la posició del govern, i no és en absolut la posició dels catalans”.

Així, Aragonès evitat pronunciar-se directament sobre les declaracions d’Alsina, criticades per la CUP i CatComú, i sobre una qüestió que divideix els dos socis del seu govern.

El passat mes de juny, ERC va ser un dels partits que van votar a favor, a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació del Parlament, d’aquella proposta de resolució contrària a la política d’Israel a Palestina. En canvi, Junts va ser l’únic grup del Parlament que va votar en contra.

El president Aragonès ha afirmat aquest divendres que “independentment de la política interna que poden tenir els Estats, sobre els quals evidentment es pot tenir una opinió o una altra”, la voluntat del seu govern és “consolidar al màxim les relacions internacionals amb tothom”.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari