El president del TSJC renega de la desjudicialització

El magistrat Barrientos entén que "ningú pot pretendre eludir les conseqüències d'incomplir la llei"

Jesús María Barrientos
Jesús María Barrientos

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha manifestat dubtes sobre la desjudicialització del conflicte polític entre els executius català i espanyol que promouen el govern central i el de la Generalitat, i ha assenyalat que ni el poder legislatiu ni l’executiu poden interferir en la tasca del poder judicial. “Ningú pot estar per sobre de la llei ni pretendre eludir les conseqüències de la seva vulneració”, ha advertit Barrientos en el seu discurs inaugural de l’acte d’obertura de l’any judicial.

El magistrat ha reivindicat la tasca que els jutges han fet durant els darrers anys a Catalunya per fer prevaldre la Constitució, i ha recordat que tothom està sotmès a la legalitat. Barrientos ha destacat que res pot interferir en la tasca dels jutges i ha asseverat que “qualsevol intent d’interferència ni és legítima ni és democràtica”.

Respecte al bloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el president del TSJC ha qualificat la situació d'”injustificable” i ha carregat contra el PP i el PSOE per incomplir el mandat constitucional a causa de la seva “lluita partidista”. “Això provoca un dany evident en l’aparença de neutralitat”, ha afirmat Barrientos, que ha reclamat “establir una separació nítida entre les tensions polítiques que condicionen la renovació del CGPJ i l’activitat ordinària dels jutjats”.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari