Els comuns supediten la negociació dels pressupostos al relleu de Borràs

Joan Mena insta Aragonès a resoldre la divisió entre els socis del govern de coalició

Joan Mena, portaveu d'En Comú Podem i representant del Congrés dels Diputats
Joan Mena, portaveu d'En Comú Podem i representant del Congrés dels Diputats.

El diputat i portaveu de Catalunya en Comú Joan Mena ha supeditat la possibilitat de negociar els pressupostos de la Generalitat amb l’executiu català al relleu de Laura Borràs com a presidenta del Parlament i a la solució de la divisió entre ERC i Junts, socis del govern de coalició.

Mena, en concret, ha considerat “complicat” iniciar la negociació sobre els comptes “si no es resol el desbloqueig del Parlament”, després que Junts hagi rebutjat substituir Borràs, la qual està suspesa en espera de ser jutjada per un cas de presumpte fraccionament de contractes públics.

El diputat també ha expressat “preocupació” pel que ha descrit com “una espiral de bloqueig i interinitat” i pel fet que el govern, segons ell, “penja d’un fil”, de manera que “és impossible que el país avanci”.

Mena ha retret a l’executiu català que fa servir “els ciutadans com a ostatges de les seves baralles” i, en particular, ha culpat ERC de ser “responsables del bloqueig” mentre apel·la a les altres forces del Parlament.

El portaveu dels comuns ha instat directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a promoure, més enllà de “missatges”, una solució per resoldre la divisió de l’executiu.

Els comuns van ser fonamentals per a l’aprovació dels pressupostos del 2022, els primers del govern d’Aragonès, el desembre de l’any passat.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari