Cambray: L’avançament del curs escolar ha vingut per quedar-se

El conseller d'Educació vol "dissenyar" amb la comunitat educativa l'avançament del curs vinent

Josep Gonzàlez-Cambray
Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha comparegut aquest dilluns al Parlament per repassar les novetats introduïdes en aquest curs escolar, entre elles l’avançament del curs una setmana, fet que ha suposat implantar la jornada intensiva al setembre i completar l’horari habitual amb una hora d’esbarjo educatiu, gratuïta per a les famílies, que es cobreix amb monitors.

Cambray ha assegurat que “és una bona mesura per a l’alumnat i ha vingut per quedar-s’hi”. En canvi, Cambray he eludit assumptes espinosos com els mals resultats de les avaluacions de 4t d’ESO o el manteniment del 25% de castellà, malgrat l’ordre de la Generalitat.

Des del Parlament, Cambray ha reconegut que, per al 2023-2024, es vol millorar l’avançament del curs i proposa fer un “disseny” conjunt amb la comunitat educativa.

Així doncs, l’objectiu del departament és fer una avaluació amb mestres i professors, direccions, famílies i alumnes com ha anat l’avançament i el lleure de tardes d’aquest any. Una avaluació que, aquest dilluns, Educació també ha obert al Parlament i que es preveu tenir enllestida a principis del 2023.

D’altra banda, el conseller d’Educació ha assegurat que el Govern té previst aprovar aquest dimarts el nou currículum de batxillerat i ha confirmat que tenen previst fer el mateix amb el de primària la setmana vinent. Cambray ha remarcat que, tot i que no s’ha pogut fer abans, això no ha impedit que es pogués preparar el curs.

Per últim, Cambray aposta per fer un “salt endavant” en l’escola inclusiva i ha dit que, tot i que cada any s’hi destinen més recursos no es pot afirmar que tots els alumnes que ho necessiten tenen ateses totes les seves necessitats. Davant d’això, Educació publicarà a finals d’octubre el mapa de l’escola inclusiva. També ha anunciat que es posarà en marxa una taula de participació per un sistema educatiu inclusiu i s’ha engegat una avaluació externa sobre l’escola inclusiva, que està previst que estigui enllestida a finals d’any.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.