Com va prendre el pèl Iu Forn als diputats de la Comissió de Control de la CCMA?

Dient-los que s’espabilessin ells a investigar la informació que li demanaven. Iu Forn, director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), va comparèixer divendres a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) on també ho va fer el diputat de JxCat Francesc de Dalmases. Els membres d’aquesta comissió havien demanat la compareixença de Forn perquè es va publicar que periodistes de l’ACN havien denunciat que Dalmases els havia pressionat habitualment. Forn no només es va dedicar a tirar pilotes fora davant les preguntes dels diputats sinó que els va dir que si volien saber alguna cosa que ho investiguessin ells.

En la seva intervenció inicial, va explicar que quan va esclatar el cas de la bronca de Dalmases a una periodista del programa FAQS de TV3, un redactor de l’agència de notícies que dirigeix el va telefonar per avisar-lo que sortiria una notícia explicant que el diputat de Junts havia pressionat treballadors de l’ACN durant la campanya de les eleccions al Parlament del febrer del 2021. Forn va demanar-li si tenia proves d’aquestes pressions i el redactor li va ensenyar uns missatges sms on apareixien. I va autoritzar-ne la publicació.

Quan, en el torn de preguntes dels diputats i diputades, li van demanar més detalls del seu comportament davant la denúncia del redactor de l’ACN, Forn va explicar que “vaig parlar amb aquesta persona. Ell em va dir que aquests casos els derivava als seus superiors. Investiguin en aquest sentit”. “Em va parlar d’intimidacions sostingudes en el temps, per si volen indagar”, va afegir. I quan el diputat Carles Pellicer, de la CUP, li va demanar més informació es va encongir d’espatlles. “Els fets són d’un any abans que jo arribés”, va dir donant per entès que no pensava preocupar-se del tema. El contingut dels sms de Dalmases al redactor de l’ACN deuen ser en algun lloc.

 

(Visited 717 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari