El PSOE torna a avançar el PP al baròmetre del CIS

L’efecte Feijóo afluixa per primer cop en el baròmetre i els socialistes s’hi imposen per set dècimes

Pedro Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo, al Senat

El Baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) torna a donar com a guanyador de les eleccions generals al PSOE, amb set dècimes d’avantatge sobre el PP, després que els populars superessin els socialistes per 3,1 punts en el sondeig conegut el passat mes de juliol.

Aquest resultat mostra, per primer cop en les enquestes del CIS, una frenada de l’efecte Feijóo, com es coneix a la millora de les perspectives electorals dels populars comparades amb les del PSOE d’ençà que el lideratge va passar de Pablo Casado a Alberto Núñez Feijóo.

Després que el passat juliol el PP superés en estimació de vot el PSOE per un 30,1% a un 28,2%, per primer cop amb Feijóo com a líder, ara els socialistes se situen en el 29,2%, mentre que els populars cauen fins al 28,5%.

El baròmetre, a més, segueix reflectint una davallada electoral de Vox, que cau fins al 10,3% d’intenció de vot, gairebé cinc punts menys que les darreres eleccions generals, que la van situar com la tercera força al Congrés.

El soci de govern dels socialistes, Unidas Podemos, perd sis dècimes des del juliol i es queda amb un 12,8%, i Ciutadans, malgrat pujar de l’1,7% a 2,8%, esdevindria una força extraparlamentària.

El CIS reflecteix una preferència per Pedro Sánchez sobre Feijóo com a president del govern (21,3% contra un 17%), però Feijóo rep una valoració més alta (4,48 a 4,37) que el president del govern. Yolanda Díaz, amb una nota de 4,73, és la líder més valorada.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari