El Constitucional denega a Juvillà la devolució cautelar de l’acta de diputat

El recurs interposat pel cupaire és desestimat adduint que la decisió s'ha executat plenament i implicaria pronunciar-se sobre el fons de l'afer

Pau Juvillà amb Laura Borràs de fons

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs amb què el diputat de la CUP Pau Juvillà ha mirat de recuperar cautelarment l’escó, mentre s’estudia el recurs que va interposar contra la decisió del Parlament de Catalunya de retirar-li l’acta de diputat per haver estat condemnat per desobediència.

La interlocutòria del Constitucional, coneguda aquest dijous al migdia, descarta suspendre els efectes de la decisió de la Secretaria del Parlament que va deixar sense escó Juvillà, adduint que aquesta decisió ja s’ha executat plenament i, a més, que fer-ho implicaria pronunciar-se sobre el fons de la qüestió.

Juvillà sosté que la resposta del Constitucional al seu darrer recurs és “previsible, però injusta”, i ha afirmat que el van apartar del Parlament “per un acte de dignitat i de desobediència a la Junta Electoral en defensa de la llibertat d’expressió”.

El desembre del 2021, el cupaire va ser condemnat a sis mesos d’inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per negar-se a retirar llaços grocs de l’Ajuntament de Lleida el 2019, en període electoral.

El febrer del 2022, per ordre de la Junta Electoral Central, la Secretaria de la cambra catalana va retirar les credencials de diputat a Juvillà, que des de l’inici de la legislatura era el secretari tercer de la Mesa del Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides