Anna Gabriel confia en l’arxivament de la causa per desobediència

L'exdiputada de la CUP ha comparegut davant el jutge Pablo Llarena acompanyada de diputats independentistes

Intervenció de la diputada a la CUP Anna Gabriel, l'any 2017
Intervenció de la diputada a la CUP Anna Gabriel, l'any 2017

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha declarat aquest matí davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena com a processada per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència. A la sortida, Gabriel s’ha mostrat esperançada amb l’arxivament de la causa, i ha destacat que “els principis continuen intactes, com no pot ser d’una altra manera”.

La cupaire ha explicat que la declaració indagatòria s’ha centrat “exclusivament” en si el Tribunal Constitucional va requerir-la personalment el 2017 en relació amb la seva activitat parlamentària i el procés independentista. “Esperem que la causa s’arxivi o s’enviï a Barcelona“, ha manifestat l’exdiputada de la CUP en declaracions als mitjans.

Gabriel ha assenyalat que “mai s’hauria hagut de produir la judicialització del que és una aspiració legítima d’un poble” i, en aquest sentit, ha expressat que “la repressió crea dolor”. A la seva arribada al Suprem, la cupaire ha estat rebuda pel president d’ERC, Oriol Junqueras, i el diputat Gabriel Rufián; pels diputats de la CUP Carles Riera i Eulàlia Reguant; pel portaveu de Junts, Josep Rius; i el diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari