AnimaNaturalis alerta de l’ampli ventall de festes taurines de Cardona

L’alcalde Ferran Estruch (ERC) defensa el toreig, els correbous i els ‘encierros' mentre Aragonès descarta promoure’n la prohibició a curt termini

Correbous

Foto: mundotoro.com

L’entitat animalista AnimaNaturalis ha alertat del ventall d’espectacles taurins inclòs enguany en el programa de la festa major de Cardona, que inclou diversos encierros als carrers, correbous adults i infantils, i toreig, entre la setmana passada i aquesta.

La directora a Espanya d’aquesta entitat, Aïda Gascón, ha instat els seus seguidors a Twitter a dir la seva sobre la programació taurina de les festes de Cardona i ha lamentat que l’alcalde de la localitat i diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Ferran Estruch, “n’està molt orgullós i diu que defensarà fins al final els correbous”.

Estruch, de fet, va formar part l’any 2019 d’un front unitari d’alcaldes favorable al manteniment dels actes taurins, amb l’objectiu d’explicar-los sota una llum positiva als diputats del Parlament. L’alcalde de Cardona va defensar llavors que “no es pot vincular el maltractament animal amb els correbous. No n’hi ha. No se’n farien del contrari”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no s’ha mostrat partidari d’imposar una prohibició d’aquests espectacles que es pugui interpretar com una imposició de Barcelona, i ha considerat que es tracta d’un procés en el qual la Generalitat ha de fer que progressi de la mà amb els ajuntaments, segons recull Crónica Global.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides