Diada de Catalunya: Òmnium crida a la mobilització a la Marxa dels Vigatans

El president de l’organització, Xavier Antich, ha recordat els polítics catalans que van fugir després de l’1-O, especialment a Marta Rovira, que va néixer a Vic

La Marxa dels Vigatans a Vic (Òmnium Cultural)
La Marxa dels Vigatans a Vic (Òmnium Cultural).

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha aprofitat la Marxa dels Vigatans a Vic (Osona) per fer una crida a la mobilització per la Diada de Catalunya de demà, diumenge 11 de setembre: “Avui a Vic i diumenge a Barcelona”. A l’acte s’ha homenatjat als organitzadors de l’1-O i a les persones que el 1714 van marxar a la capital catalana per lluitar al setge durant la Guerra de Successió.

Ha defensat la necessitat de recuperar les llibertats nacionals a la Diada amb el lema “Activem-nos per guanyar!”. Antich ha afirmat que la 20ª edició de la Marxa dels Vigatans “ens recorda la perseverança per aconseguir els drets i les llibertats”.

El president d’Òmnium ha destacat que la llengua catalana i els recursos són fronts “pels quals cal lluitar”. Ha lloat Vic com un exemple de “mobilització” i ha recordat els polítics catalans que van fugir després de l’1-O, especialment a la vigatana Marta Rovira, secretària general d’ERC.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari