L’Audiència Nacional demana informació a Defensa sobre l’espionatge a Torra amb Pegasus

El tribunal admet el recurs de l'expresident català i de Josep Costa per les escoltes amb el programa espia

  Quim Torra i Josep Costa
  Quim Torra i Josep Costa

  L’Audiència Nacional ha admès a tràmit la demanda presentada per l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, i l’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament Josep Costa contra el Govern central per l’espionatge amb Pegasus, i ha sol·licitat informació al Ministeri de Defensa. En la resolució, la sala contenciosa administrativa del tribunal dona un termini de cinc dies al ministeri que dirigeix Margarita Robles per presentar l’expedient i la documentació de què disposi.

  Torra i Costa van denunciar l’executiu central per vulneració de drets fonamentals i el seu equip legal celebra ara l’admissió a tràmit de la demanda, ja que ho consideren “un pas més endavant en el camí per aconseguir als tribunals europeus una condemna a l’Estat espanyol per vulnerar els seus drets fonamentals”. En la denúncia, els polítics de Junts també apel·len al seu dret que s’elimini tota la informació que l’Estat hagi pogut obtenir mitjançant l’espionatge dels seus mòbils.

  La demanda es va interposar inicialment davant del Tribunal Suprem, però aquest va remetre el cas a l’Audiència Nacional argumentant que l’actuació de control s’atribueix al director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i que, per tant, la competència per investigar l’assumpte recau sobre la sala contenciosa de l’Audiència Nacional.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides