CCOO i UGT reivindicaran la millora de drets socials pels treballadors a la Diada

Els sindicats critiquen l'actitud "irresponsable" de la patronal i la responsabilitzen de l'augment de preus

  El secretari general d'UGT, Camil Ros, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco

  CCOO i UGT de Catalunya tornaran a participar aquest any en els actes de la Diada i, com expliquen en un manifest conjunt, reclamaran al Govern de la Generalitat polítiques socials que permetin millorar les condicions de vida de la ciutadania. Els sindicats destaquen que ens trobem “en un context convuls” a causa de la guerra a Ucraïna, les seqüeles de la pandèmia i la “polarització política a Espanya i a Catalunya”, i que això “ha arrossegat cap a un empitjorament real de les condicions de vida de la classe treballadora catalana, cosa que el país no es pot permetre”.

  Les organitzacions sindicals reclamen “reforçar els serveis públics” i posar a disposició de la ciutadania “un veritable escut social”, i adverteixen que “la classe treballadora catalana no permetrem que continuï augmentant la pobresa i l’empitjorament de les nostres condicions de vida”. En aquest sentit, CCOO i UGT assenyalen l’actitud “irresponsable” de la patronal, “que ha decidit repercutir l’augment de costos en el preu dels productes i els béns”.

  “Això ha fet augmentar de manera desorbitada els guanys de les empreses, cosa que ha comportat l’augment de preus i una inflació desbocada, un 83% de la qual és conseqüència directa de l’actitud empresarial“, asseguren ambdós sindicats. CCOO i UGT aposten pel diàleg social i per això, afirmen, mantenen “la cultura del pacte i la mà estesa a la patronal i al Govern”, encara que avisen que no estaran així “indefinidament” i que cal avançar en “drets socials” per no “deixar a l’estacada” una part dels catalans.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari