Loteries de Catalunya s’ha gastat 3,4 milions d’euros en publicitat en els primers nou mesos del 2022

Cada quatre mesos dedica prop d’un milió a la contractació del servei que gestiona la inserció d’anuncis als mitjans de comunicació

Promoció del sorteig de loteria de La Grossa corresponent a la Diada del 2022

Loteries de Catalunya s’ha gastat 3.390.800 euros en serveis vinculats a accions publicitàries en els primers nou mesos de l’any. Les partides més cares són les corresponents a la contractació del servei de gestió i inserció de publicitat als mitjans de comunicació per difondre els seus concursos i jocs. El contracte per cobrir aquest servei el primer quadrimestre d’aquest any va costar 937.750 euro mentre que el relatiu als mesos de juny a desembre n’ha costat 981.310 euros.

La tercera partida més elevada de les despeses que ha fet Loteries de Catalunya en el que portem d’any és la que s’ha dedicat a la “contractació dels serveis integrals de publicitat (estratègia, creativitat, producció, accions especials de publicitat i comunicació i assessorament permanent) de la loteria La Grossa per l’any 2022”. Han estat 623.000 euros. En la compra d’espais publicitaris en mitjans digitals i a les xarxes socials s’hi ha dedicat 272.250 euros.

Loteries de Catalunya ha creat un nou joc, que ha batejat com a Dooble, concebut perquè hi participin entitats de caràcter social. Hi ha dedicat 242.000 euros perquè se’n faci publicitat a les emissores de ràdio.

Els esforços publicitaris d’aquest organisme de la Generalitat es produeixen també als punts de venda. Suposen una despesa de 238.900 euros per la impressió i manipulació de material publicitari per aquests punts de venda (pòsters, flyers, díptics o sobres de regal). Les bosses per publicitar les Loteries de Catalunya han costat 17.545 euros i les ha fabricat l’empresa Identic producció Creativa.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha ingressat 60.500 euros gràcies a la publicitat que Loteries de Catalunya insereix aquest any a la seva plataforma esport+ i a diversos esdeveniments organitzats per aquesta entitat.

Els 937.750 euros per la inserció d’anuncis als mitjans de comunicació el primer quadrimestre de l’any se’ls ha endut Havas Media Group Spain mentre que els 981.310 euros del període entre juny i setembre han anat a parar a Wavemaker Publicidad Spain. Proximia Havas s’encarrega de la inserció de publicitat als mitjans digitals i les xarxes socials, l’empresa Vainilla Bross de la gestió integral de la publicitat de La Grossa i Carat España de la del nou joc Dooble. Zona Límite Castellón s’encarrega de fer els pòsters, flyers, díptics i sobres de regal i el material publicitari dels punts de venda.

L’última Memòria que es pot trobar al portal de Loteries de Catalunya és la de l’any 2020. En aquell exercici va ingressar En aquell exercici va ingressar 36,6 milions d’euros i va tenir unes despeses corrents i de salaris de 29,3 milions. Va poder transferir al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies una mica més de 7 milions d’euros perquè els dediqués a les activitats d’ajut als col·lectius més desfavorits a les quals cal aportar els diners que generin es jocs i apostes de la Generalitat. Loteries de Catalunya depèn de la secretaria d’Hisenda del Departament d’Economia i Finances i el seu director general és Jaume Torrebadella. El 2020 hi treballaven 24 persones.

Els operadors de les loteries de Catalunya són Next Generation Lotteries, amb seu a Viena, que s’encarrega del funcionament de la 6/49, el Rasca Ràpid, El Trio, L’Express i La Grossa, i Cirsa Interactive Corporation, de Terrassa, que s’ocupa d’El Super Toc i la venda i subministrament de cartons de bingo de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat a les sales autoritzades.

(Visited 265 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari