Junqueras retreu a l’ANC que va contra “l’independentisme majoritari”

L’exvicepresident i líder d’ERC no aclareix si assistirà a la mobilització convocada aquesta Diada per l’entitat independentista

Oriol Junqueras

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha carregat contra el plantejament de la manifestació que l’ANC ha convocat aquesta Diada, en una entrevista concedida aquest dimarts a la Cadena SER. Junqueras ha lamentat, concretament, que aquesta mobilització és “excloent” i “va en contra de molts independentistes i de l’independentisme majoritari d’aquest país”.

El líder d’ERC ha fet aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagués rebutjat la setmana passada participar-hi, adduint que no seria coherent la seva presència amb el plantejament dels organitzadors. El president català considera que “serà contra els partits polítics” i no “contra l’Estat espanyol”.

Junqueras ha presentat el seu partit com “l’independentisme majoritari almenys en el sentit que és el partit independentista que guanya les eleccions” i el que té més representants al Parlament, el Congrés i el Senat, i “el que obté millors resultats a les municipals”.

No obstant això, l’exvicepresident català ha afirmat que li agradaria poder assistir a la manifestació, com altres anys, però no ha aclarit que si aquest cop hi anirà.
Pel que fa al futur del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, Junqueras ha dit que és “un candidat extraordinari” a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, però ha descartat que deixi de ser diputat al Congrés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.