El consell d’informatius de RNE critica el fitxatge de Josep Cuní

Consideren injustificable que l'empresa estigui prejubilant als 63 anys i contracti un periodista de 68 anys

Josep Cuní
Josep Cuní

El Consell d’Informatius de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) critica que la direcció de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) hagi fitxat el periodista Josep Cuní perquè dirigeixi i presenti l’informatiu 24 horas de RNE. En un comunicat, el consell d’informatius assegura que la direcció d’informatius els ha dit que aquesta decisió “senzillament se’ns va comunicar” i que respon a una imposició del president de l’ens públic, José Manuel Pérez Tornero, el qual hauria reconegut que fins a aquest moment no s’havia ocupat de la ràdio de l’ens públic.

En aquest context, el consell d’informatius diu que la Direcció dels Serveis Informatius de RNE lamenta que la primera intervenció de Pérez Tornero a la ràdio pública sigui la d’imposar un responsable editorial sense tenir en compte l’opinió dels directius ni la dels treballadors de la ràdio. La direcció d’informatius afirma, segons el comunicat, que mai s’havien trobat amb aquesta metodologia de contractació que qualifiquen d’inadequada i poc eficaç.

A més, el consell d’informatius considera injustificable la contractació de Cuní, tenint en compte que té 68 anys, mentre que RNE s’obliga els treballadors a jubilar-se als 65 anys i s’obre la porta al fet que ho facin els que compleixen els 63 anys. En aquest sentit, defensen que en la ràdio pública existeixen professionals més que capacitats per a estar al capdavant de l’informatiu 24 horas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.