El Govern central declararà com a zona catastròfica els territoris afectats per grans incendis

Sánchez informa que durant aquest estiu ja s'han cremat 223.000 hectàrees a tot Espanya

  Incendi a Baldomar, Artesa del Segre (la Noguera)

  El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres d’aquest dimarts aprovarà la declaració de zona catastròfica per a “tots aquells territoris que han estat assolats pels grans incendis al llarg d’aquest any”. En declaracions des de Castelló, després de visitar la zona afectada pel foc de Begís que ha cremat 20.000 hectàrees, Sánchez ha destacat que els grans incendis han devastat més de 223.000 hectàrees a Espanya, una xifra que quadruplica les dades de l’any anterior, quan van cremar-se unes 51.000.

  El cap de l’executiu espanyol ha recordat que aquest estiu ha sigut el més calorós des del 1961, és a dir, dels últims 60 anys, i que segons les previsions aquesta situació continuarà empitjorant a causa del canvi climàtic. Per això, ha demanat a les formacions polítiques que “abandonin qualsevol lluita partidista” i que s’uneixin per lluitar contra “l’enemic comú”, que són els incendis.

  Sánchez també ha considerat que cal reforçar el sistema de protecció civil per abordar la problemàtica i ha reclamat el suport dels partits del Congrés a la convalidació del decret amb mesures urgents en matèria d’incendis, el qual obligaria les autonomies a elaborar plans de prevenció i extinció d’incendis abans de tres mesos alhora que estableix prohibicions per evitar focs.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides