El Govern central es compromet a pujar l’SMI fins als 1.049 euros el 2023

L'executiu pretén que el salari mínim assoleixi el 60% del mitjà

Un treballador d'un supermercat

El secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez, ha assegurat aquest dimecres que el Govern central augmentarà el salari mínim interprofessional (SMI) el 2023 per tal que assoleixi el 60% del salari mitjà. En declaracions a La Sexta, Pérez ha destacat l’elevat nivell d’inflació i ha assenyalat que l’executiu “ha de complir” el seu programa i que per això “procedirem a pujar l’SMI per a l’any que ve“.

El dia 2 de setembre hi ha prevista una reunió amb la comissió d’experts, segons ha explicat el secretari d’Estat d’Ocupació, per tal d’analitzar quina serà la pujada que s’aplicarà de cara al 2023. Per tal de complir amb l’objectiu del 60% del salari mitjà, l’SMI hauria d’assolir els 1.049 euros en 14 pagues l’any vinent.

En cas que aquesta pujada s’efectuï, seria el cinquè augment del salari mínim des que Pedro Sánchez presideix l’executiu central i la quarta del govern de coalició amb Podem. Actualment, l’SMI és de 1.000 euros bruts repartits en 14 pagues.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari