El cònsol del Pakistan a Barcelona cessat nega les acusacions d’assetjament sexual

Una treballadora del consolat ha denunciat el diplomàtic per intent d'agressió sexual

El consolat del Pakistan a Barcelona

Foto: Google Maps

El ja excònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman Baig, cessat a causa de la denúncia d’una treballadora del consolat per assetjament sexual, ha negat les acusacions i ha afirmat que és innocent. Segons ha avançat El Periódico, en una videoconferència de premsa des d’Islamabad, abans de comparèixer davant del ministre d’Afers Exteriors pakistanès, l’excònsol ha assegurat que no va cometre “cap mena d’abús” i que es defensarà.

Vull que sàpiguen que ni m’amago ni fujo, dono la cara per demostrar la meva innocència“, ha manifestat Salman, que ha afegit que està “segur que serà exonerat, encara que s’ha fet un mal terrible a la meva reputació”. Segons el relat de la víctima, publicat pel mitjà esmentat, l’assetjament es va produir des de finals de març d’aquest any fins al 15 de juny, quan va ser acomiadada de l’oficina consular.

La dona acusa el diplomàtic d’assetjar-la a través de les xarxes socials, d’haver-li demanat fotos eròtiques mitjançant una aplicació que esborra els missatges en 24 hores -motiu pel qual la víctima no té proves- i d’haver intentat agredir-la sexualment en una ocasió en una habitació d’hotel. Segons ha relatat al mitjà citat, es va “veure obligada” a enviar les imatges que suposadament li demanava Salman “perquè necessitava aquesta feina per regularitzar la meva situació a Espanya i no volia que m’acomiadessin”.

La denunciant va traslladar el cas a l’ambaixador pakistanès a Espanya i, posteriorment, ha interposat una denúncia davant d’un jutjat de Barcelona. L’Ambaixada del Pakistan va iniciar una investigació i ha decidit cessar Salman del seu càrrec aquesta setmana. L’excònsol s’ha defensat assenyalant que “potser no vaig saber manejar bé la situació en fer-la fora del seu lloc de treball perquè ha volgut atacar el prestigi el meu país i de la meva família”, i ha manifestat la seva voluntat de tornar a Barcelona com a cònsol. “Si no pot ser, ho faré com a ciutadà ordinari per defensar-me també davant de la justícia espanyola”, ha conclòs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides