El Suprem anul·la dos projectes lingüístics per incomplir el 25% de castellà

El tribunal obliga la Generalitat a assumir tots els costos del procés judicial

  Tribunal Suprem

  El Tribunal Suprem ha tombat els projectes lingüístics de dues escoles públiques de Catalunya perquè “no compleixen” el mínim del 25% de classes en castellà ni el contemplen com a llengua vehicular. La Generalitat va interposar recursos de cassació contra les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) referents a l’escola Bogatell de Barcelona i al centre Josefina Ibáñez d’Abrera (Baix Llobregat), però el tribunal els ha rebutjat perquè no s’han “fonamentat de manera correcta”.

  En les providències, els magistrats del Suprem han assenyalat que “el recurs es projecta de forma generalitzada sobre el sistema lingüístic, sense cap altra acotació i matís”, i parlen de “referències excessivament genèriques i indeterminades”. D’altra banda, a més de rebutjar els recursos de la Generalitat, el tribunal ha sentenciat que el Govern català ha d’assumir tots els costos del procés judicial.

  La presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe, Ana Losada, en declaracions a Efe, ha valorat “molt positivament” la decisió del Suprem i ha destacat que demostra que “els centres han de programar assignatures en castellà”. “La gent s’ha pensat que el 25% no és vàlid”, ha assenyalat Losada, que ha insistit que el castellà “és llengua vehicular a l’escola catalana”.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari