Barcelona endureix les multes per botellots i n’imposa 747 en set dies

Les sancions poden arribar als 600 euros en els casos en què s'afecti "greument la convivència"

Barcelona endureix la lluita contra els botellots. Les multes poden arribar als 600 euros, en els casos en què s’afecti “greument la convivència”, i les sancions per infraccions lleus també s’han encarit, passant dels 60 euros que s’imposaven fins ara, a 100 euros. L’Ajuntament prem així l’accelerador en la lluita contra l’incivisme i el consum d’alcohol a la via pública, després de queixes contínues dels veïns en diversos punts de la ciutat.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest dilluns que totes les sancions s’han incrementat fins al topall màxim possible. Les lleus han passat dels 60 als 100 € i en el cas de les sancions greus s’aplicarà la llei de seguretat ciutadana, que preveu multes d’entre 300 i 600 euros.

El canvi en la normativa va entrar en vigor dimarts 2 d’agost, i ja s’han imposat les primeres sancions: 747 en set dies. De moment, però no se n’ha imposat cap de les més altes. Segons la Guàrdia Urbana, el que s’han detectat són infraccions considerades lleus, com beure en una llauna o ampolla de vidre, causar molèsties lleus o embrutar la via pública. La llei de seguretat ciutadana s’aplicaria en cas de molèsties molt greus al veïnat, talls de trànsit o bé pertorbació greu de la circulació de vianants.

(Visited 102 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari