ERC i els comuns trenquen a Blanes

La retirada de les competències a una regidora dels comuns per part de l'alcalde republicà ha acabat amb el pacte

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa,el portaveu dels comuns, Jordi Urgell, i l'exregidora Rosa Aladern

Foto: Ajuntament de Blanes

El pacte de govern a Blanes (la Selva) entre ERC i En Comú Podem s’ha trencat després que l’alcalde republicà, Àngel Canosa, hagi retirat les competències de govern a la regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (comuns). Canosa ha justificat la decisió al·legant “manca de confiança” i ha assegurat que la regidora hauria realitzat actuacions que podrien “constituir presumptes irregularitats en la seva gestió”.

La resolució ha deixat sense efecte les atribucions que Aladern tenia delegades com a tercera tinenta d’alcalde i regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Residus, i els comuns han decidit en una assemblea, celebrada dilluns al vespre, trencar el pacte de govern i passar a l’oposició. Deixaran, doncs, que ERC governi amb només cinc regidors.

El portaveu d’En Comú Podem a Blanes, Jordi Urgell, ha acusat l’alcalde del municipi d’atacar l’honorabilitat d’Aladern “sense cap tipus de fonament ni prova”, i ha considerat la maniobra una “jugada maldestre” de Canosa. El batlle, en els dos comunicats difosos per l’Ajuntament i ERC, ha assegurat que el procés s’ha dut a terme “des del més absolut respecte per la presumpció d’innocència”, i ha insistit en la seva voluntat “d’actuar fermament en la defensa de la bona gestió pública”.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari